Guy Clarysse is een van de vele knappe koppen bij Cronos aan de Leie die meerdere balletjes in de lucht houdt. Hij is vooral bezig met het uitwerken van een value proposition om Artificial Intelligence bij productiebedrijven in Oost- en West-Vlaanderen te brengen, met behulp van AI Discovery & Ideation workshops. Ondertussen zijn de eerste pre-sales projecten gedefinieerd en is het team in het stadium gekomen waarbij offertes bij klanten liggen, klaar voor de uitvoering. Guy begeleidt als product owner het proces van introductie over pre-sales tot effectieve uitvoering. Spannende tijden!

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Eigenlijk was het een ex-collega van me, die me twee jaar geleden in contact bracht met Cronos – bij Flexso in eerste instantie. Wegens corona heeft dat proces helaas een tijd aan de kant gelegen, maar afgelopen jaar konden eindelijk de eerste gesprekken opstarten. Gezien mijn recente ervaringen en expertise in AI werd ik al snel doorgestuurd naar Cronos aan de Leie, met de ambitie om een joint venture op te starten met Brainjar. Samen brengen we AI en machine learning op de Oost- en West-Vlaamse markt."

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“Het was een perfecte match tussen Neal’s nood en mijn ambitie. Het project stond bij hen in de steigers en ik had er een enorme interesse in. Ik vind co-creatie daarenboven een fantastisch concept dus op dat vlak kom ik zeker aan mijn trekken bij Cronos aan de Leie. Effectief een project bij de klant krijgen en hen helpen mee iets fantastisch te creëren, samen iets te maken dat meerwaarde brengt, daar word ik gelukkig van.”

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

Co-creatie is hier een terugkerende factor. Daar haal ik energie uit. Ik ben ook een resultaatgericht persoon dus het is fijn om constant naar iets toe te werken. We hebben samen met Raccoons en Brainjar een methodologie ontwikkeld rond onze AI-projecten die zeer agile is. Dat is onze standaard aanpak nu wanneer een project ontstaat na een workshop. Het draait daarbij rond een minimum aan risico garanderen voor alle partijen en tegelijk ook een maximum kans op slagen. Ik begeleid heel dat proces als product owner; ik ben de brug tussen het team en de klanten. Daar ligt mijn sterkte.”

In welke wateren vaar je al eens vast?

“Het is voor niemand gemakkelijk om ergens nieuw te starten, maar in coronatijden gebeurt netwerken online en dat vind ik echt wel een uitdaging. Gelukkig krijg ik veel ondersteuning van Neal en Julie, bijvoorbeeld. Stilaan willen we met onze joint venture trouwens een bredere markt aansnijden; daarvoor heb ik nog niet alle contacten en moet ik terugvallen op Cronos aan de Leie. Dat is het enorme voordeel aan de cluster; die wisselwerking wordt organisch in de hand gewerkt. Verder vraagt een netwerk opbouwen én onderhouden veel energie; je moet eenzelfde verhaal meerdere keren brengen en telkens de passie voelen en uitstralen. Een uitdaging, maar ik doe het nog steeds met plezier!”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

Onze joint venture staat nog in de kinderschoenen dus we focussen nu vooral op die verder vormgeven. In Kortrijk moeten we de ability to deliver ook nog uitbouwen. Of het een verlengstuk van Leuven wordt of iets dat op zichzelf staat, moeten we nog bekijken, maar er is in elk geval nog werk aan de winkel. We schrijven voorts aan het strategisch plan en met de ervaring die we tot nu toe hebben, blijven we sleutelen en updaten. Veel te veel goede AI-projecten eindigen als proof of concept in de koelkast; dat moeten we absoluut vermijden.”

De toekomst brengt boeiende tijden, zo veel is zeker. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd hoe de joint venture verder evolueert en welke projecten Guy mee zal realiseren! arrow-right-long