Michael Van der Vloedt is Agile Project Manager bij Sweet Mustard en ondersteunt ook Cronos aan de Leie zelf bij grotere projecten, zoals het What’s NXT event. Je kan hem ook Scrum Master en Product Owner noemen, maar van zijn functietitel ligt hij zelf niet wakker. Zijn rol is breed: hij helpt offertes schrijven, houdt salesgesprekken, begeleidt projecten van A tot Z en is in al die hoedanigheden in zijn nopjes.

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Ik was initieel bij een andere startup binnen Cronos gestart waar een Project Manager me op sleeptouw had genomen en me de kneepjes van het vak had geleerd. Toen die startup splitste, kwam de vraag vanuit Mike van Sweet Mustard of ik, onder hun verhaal, mee mijn schouders wou zetten. Mijn reflex was: waarom niet?”

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“Ik kende Cronos aan de Leie al van voor ik bij Sweet Mustard was gestart en daar hoorde Neal natuurlijk ook bij. Ik voelde een oprechte klik met hem en had direct het gevoel dat dat wederzijds was. Daarom zeg ik ik ook tegen steeds meer projecten ‘ja’, die binnen de cluster vallen.

“Ook bij Sweet Mustard was er die klik, in dat geval met Mike. Dergelijke vertrouwensbanden heb ik nodig om ergens te kunnen starten. De rest komt voor mij vanzelf. Ik kies niet meteen voor een bedrijf, maar vooral voor de mensen.

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

“Ken je die uitdagingen waar niet meteen oplossingen voor zijn en die tot frustraties kunnen leiden? Dat zijn net de dingen waar ik graag mijn tanden in zet. Zoiets vastnemen en tot een goed einde brengen, daar kick ik op. Dat hoort ook inherent bij mijn rol als PM. Ik wil vooral zelfsturend zijn en ownership kunnen nemen.”

“Dat ik zelf de touwtjes in handen heb bij een project, houdt het boeiend voor mij. De scope, de kwaliteit en de sfeer binnen het team, zijn voor mij de belangrijkste zaken om over te waken!”

In welke wateren vaar je al eens vast?

"Ik ben erg enthousiast van nature en durf al eens te snel in oplossingen denken. Ondertussen heb ik geleerd dat ik meer moet luisteren en de klant moet begeleiden in het zelf ontdekken van de oplossing. Anders ga je soms te kort door de bocht. Ik mag me niet verliezen in mijn drive en te veel hooi op mijn vork nemen. Als ik overwhelmed ben, kan ik niet overal evenveel kwaliteit garanderen en kwaliteit is niet bepaald iets om op te besparen.”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

“Ik wil vooral Sweet Mustard en Cronos aan de Leie helpen groeien naar grotere organisaties. Het Scaled Agile Proces wil ik ook nog meer onder de knie krijgen zodat we grotere partijen en klanten kunnen bedienen.”

“Tot slot wil ik nog meer dan nu hét aanspreekpunt worden wanneer er problemen zijn met projecten of klanten, of wanneer er advies nodig is. Ik wil die persoon zijn die ervoor bekend staat dat hij helpt waar nodig.”

Geïnspireerd door het verhaal van Michael en zin om ook mee aan het verhaal te komen timmeren? Neem dan zeker, geheel vrijblijvend, contact met ons op; we leren je graag kennen! arrow-right-long