Elk bedrijf beschikt over een enorme hoeveelheid data. Uitzendbureaus zijn daar geen uitzondering op dankzij hun big data die ze verzamelen bij elke kandidaat, elk profiel, elke werkgever, elke tewerkstelling,...

Maar hoe halen ze die big data uit hun systemen? Hoe passen ze data analytics toe op hun data om ermee aan de slag te gaan? Kohera maakte het Konvert Interim mogelijk om op een simpele en transparante manier hun data te extraheren. Met als voornaamste doel: medewerkers die aan de slag kunnen met performante big data.

Datamodellering: de voordelen voor medewerkers

“Konvert Interim kwam bij ons aankloppen omdat ze gewoonweg niet de juiste skills hadden om data uit hun bestaande systeem te halen.”

Ze maakten gebruik van Microsoft Reporting Services en een SQL Server 2008 R2. Samen zochten en vonden we een betere oplossing in de Power Bi consultant. De modellering van hun data via Power Bi met Kohera zorgde ervoor dat:

  • Medewerkers makkelijker big uit hun systeem kunnen halen
  • Medewerkers data performanter kunnen opvragen
  • Medewerkers over nieuwe, gebruiksvriendelijke dashboards met extra visualisaties beschikken
  • Medewerkers de data gemakkelijker interpreteren.

Datavisualisatie: van exceltabellen naar een druk op de knop

De datavisualisatie voor Konvert Interim moest beter, sneller, transparanter. Om te beginnen hebben we een premiesysteem opgezet. Een volledig nieuw premiesysteem waardoor elke medewerker een duidelijk zicht krijgt op hun eigen bonus.

Voorheen werd er door 3 medewerkers van de boekhouding gedurende 3 dagen gewerkt aan het verzamelen van de data om dan via Exceltabellen uit te rekenen welke medewerker de juiste bonus zou ontvangen.

Een hele klus die veel werkuren vergt en volledig inefficiënt is. We zorgden ervoor dat dit nu met slechts één druk op de knop wordt weergegeven. Alle medewerkers van Konvert Interim hebben nu niet alleen toegang tot de informatie omtrent hun bonus, ze worden ook een duidelijke visualisatie aangeboden van de berekening van hun bonus op basis van hun rentabiliteitsresultaat. Deze optimalisatie draagt bij aan de verhoogde transparantie in de organisatie.

Data modellering en data visualisatie dankzij data warehouse

Een datawarehouse wordt gebruikt voor rapportage en gegevensanalyse en is een belangrijk onderdeel van Business Intelligence.

Dankzij het data warehouse worden de systemen van Konvert Interim niet belast bij het opvragen van de data. Bovendien pasten we data modelling toe op al hun databronnen in het datawarehouse. Hierdoor kwamen we tot een uitstekend resultaat: datavisualisatie werd naar een hoger niveau getild. Dankzij de nieuw gemodelleerde Microsoft Power BI kunnen alle werknemers nu sneller gegevens ophalen en resultaten gemakkelijk weergeven in visueel aantrekkelijke rapporten.

Help mijn bedrijf digitaliseren. arrow-right-long