Wie de Kien te Kortrijk binnenstapt, heeft haar vast al ontmoet: Annelies Becuwe. Ze is de Office Manager van Sweet Mustard, maar zoals dat gaat in het leven van een Office Manager, blust ze ook brandjes voor Noest, Cymo en Cronos aan de Leie in het algemeen. Hoe Annelies bij ons terechtkwam en wat haar drive is om elke dag met een grote glimlach te komen werken? Dat lees je hier.

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Ik werkte hiervoor in de bankensector, waar mijn functie steeds commerciëler werd. Vertrekkende vanuit mijn studies office management, zocht ik naar een rol die meer bij mij paste. Toen ik op gesprek ging bij Lander van Sweet Mustard, ontdekte ik voor het eerst het Cronos-ecosysteem. Ik voelde onmiddellijk die familiale sfeer en de open bedrijfscultuur. Na het sollicitatiegesprek dacht ik dan ook meteen bij mezelf: “Deze job moet ik hebben!”.”

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“Als je de Kien binnen stapt, heb je meteen dat bruisende en inspirerende gevoel. De lijn tussen Cronos aan de Leie, Sweet Mustard, Noest en de andere subs, is dan ook heel dun wat kantoorwerk betreft. Die openheid en de sfeer, zorgen ervoor dat we een echte community zijn waar iedereen graag komt werken, maar ook graag samen werkt.”

“Naast de flexibele omgeving, kreeg ik ook in mijn job veel vrijheid aangeboden. De functie van office manager was namelijk nog nieuw op het moment dat ik met Lander in gesprek was. Ik kreeg de kans om de rol mee vorm te geven en probeer dat ook tot op vandaag nog te doen, door iedereen verder te helpen die daar nood aan heeft.”

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

“De community zien leven, dat is waar het bij mij om draait. Wanneer ik iemand heb kunnen helpen of blij heb kunnen maken, leef ik helemaal op. Ik kan ook enorm veel energie halen uit een real life kantoordag. Op verschillende momenten komen er dan collega’s aan mijn bureau voor een babbel of een vraag en ben ik duidelijk het aanspreekpunt. Voor mijn focus is dat soms wat minder (lacht), maar voor mijn moraal is het top.”

In welke wateren vaar je al eens vast?

"Hoe fantastisch het ook is, het hele ‘kluwen’ van Cronos is soms nog wat zoeken voor mij. Er zijn zo veel samenwerkingen en afspraken dat ik soms mijn weg niet kan vinden in het gigantische netwerk. Ik ben hier nu ongeveer vier jaar, dus ik begin mijn weg meer en meer te vinden, maar ik merk wel dat het, in deze veranderende omgeving, toch een werkpunt blijft voor mij. Zeker als het gaat om mensen helpen, want ik ben zo iemand die overal ‘ja’ zou op zeggen.”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

“Ik wil hier nog lang blijven in mijn rol als Office Manager! Ik wil een echte expert worden in mijn vakgebied, zodat ik op termijn minder en minder beroep moet doen op anderen, zoals bijvoorbeeld de Cronos HR-afdeling. Zelf de kennis hebben om letterlijk alle praktische en administratieve vragen op te kunnen lossen, is mijn doel. En als er dan een nieuwe collega bij zou komen om een duo mee te vormen, zeg ik zeker geen ‘neen’. Samen is altijd leuker dan alleen, toch?”

Geïnspireerd door het verhaal van Annelies en zin om ook mee aan het verhaal te komen timmeren? Neem dan zeker, geheel vrijblijvend, contact met ons op; we leren je graag kennen! arrow-right-long