Cronos aan de Leie staat voor innovatie en kwaliteit, iets waar onze medewerkers dagelijks garant voor staan. Ze geven elke dag opnieuw het beste van zichzelf om het bedrijf en de klanten te ondersteunen. Een van die vele gezichten is Febe, die intussen anderhalf jaar deel uitmaak van ons team als account manager. Een mooi traject waarin durven, doen en voortdurend bijleren centraal staan.

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Mijn verhaal binnen het ecosysteem startte met een marketingstage. Ik merkte al snel dat ik een meer commerciële richting uit wilde en zette mijn stage verder als sales. Het commerciële luik was écht mijn ding. Duurzame relaties opbouwen met de mensen achter onze klanten en de brug vormen tussen hun wens en onze experts die die wens vervullen... ik wist meteen dat ik daarin verder wilde. Toen ik na mijn stage gevraagd werd om vast aan de slag te gaan, deed het technische aspect me toch even twijfelen. Ik ben zelf absoluut niet technisch geschoold of onderbouwd, wat me als starter soms onzeker maakte.”

“Uiteindelijk zag ik het voorstel als een mooie kans om mijn kennis uit te breiden en heb ik deze met beide handen gegrepen. Sindsdien heb ik binnen de groep een enorm leerrijk traject afgelegd waardoor ik nog geen seconde spijt heb gehad van mijn keuze. Ik ben ontzettend gegroeid in mijn rol als Account Manager en heb ook op vlak van technologie erg veel bijgeleerd.”

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“Heel simpel: de aanpak en visie van Cronos aan de Leie ligt volledig in lijn met mijn persoonlijkheid. Net als Cronos aan de Leie wil ik graag vooruit, en “er een lap op geven”. Steeds met de nodige realiteitszin, uiteraard. We staan hier allemaal met onze beide voeten op de grond, of beter gezegd op het grondgebied van onze klanten. Zowel in onze aanpak als in de oplossingen die we aanbieden zijn we pragmatisch, transparant en vastberaden, steeds met het oog op vandaag én de toekomst.”

“Verder ben ik een grote fan van de bedrijfscultuur en de sfeer bij Cronos aan de Leie. Al doende leren… Daar hoort ook bij dat je eens tegen de muur loopt, maar dat is oké hier. Het wordt eigenlijk zelfs een beetje verwacht, want zo leer je het meest. Durven, doen en leren. Net daardoor sta ik nu ook veel steviger in mijn schoenen dan wanneer ik hier startte. Ook de persoonlijke coaching die ik krijg van Neal helpt me zeker vooruit. Hij rijkt me handvaten aan waar nodig en staat me ook steeds bij met raad en daad. Die coaching is trouwens niet enkel voor mij van toepassing, maar voor alle medewerkers en ondernemers die deel uitmaken van het Cronos aan de Leie ecosysteem. Veel meer dus dan het spreekwoordelijke duwtje in de rug! Er wordt hier veel belang gehecht aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Die groeicurve kunnen evalueren is voor mij heel belangrijk. Het geeft me enorm veel voldoening om terug te kijken op het parcours dat ik tot nu toe heb afgelegd.”

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

“Ik word echt heel gelukkig van het sociale aspect in mijn dagdagelijkse functie. Sinds de lente van 2020 is het natuurlijk meer online te doen. Op zich vind ik dat geen slechte evolutie, er zijn veel gesprekken die wel degelijk online kunnen plaatsvinden. Maar ik vind het toch ook leuk om bij de klanten zelf op bezoek te gaan. Zo krijg je meer voeling met de manier van werken en wat er leeft. Bij Cronos aan de Leie denken we ook echt mee met de klanten en proberen we steeds een oplossing te zoeken waar ook zij 100% achter staan. Meerwaarde brengen vanuit een gelijkgestemde visie is het allerbelangrijkste. Dat geeft me ook oprecht een bepaalde gemoedsrust. Ik zou niet kunnen werken voor een bedrijf met een product of dienst waar ik zelf niet achter sta.”

In welke wateren vaar je al eens vast?

Dieptekennis op vlak van technologie heb ik als sales niet, en da’s ook een uitdaging want je wil wel heel graag in de diepte meepraten, maar dat lukt gewoon niet en je moet dat leren loslaten. Binnen ons ecosysteem beschikken we over een enorm uitgebreide expertise, waarom onze experts dan niet aan het woord laten?”

“Waar ik vroeger meteen vanuit een oplossing probeerde te vertrekken, neem ik nu graag een stapje terug om het grotere geheel te bekijken. Wat heeft de klant nodig? Wat tilt hen naar een hoger niveau? Kunnen wij hier een oplossing voor bieden? Het antwoord op die vragen brengt me bij de juiste experten binnen ons ecosysteem. Tot op dat punt ben je mee als sales, vanaf het moment dat het in de diepte gaat, moet je het loslaten en de experts hun ding laten doen. Wat uiteraard niet wegneemt dat ik doorheen het hele traject voor hen klaar sta. Dus ook tijdens de oplevering van het project, nadat de verkoop al rond is.”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

“Vandaag is mijn ambitie om nog veel beter te worden in wat ik doe. Ik wil gewoon de beste zijn. We helpen onze klanten zodat zij de nummer 1 zijn in wat zij doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hen enkel naar die positie kan brengen, als ik er zelf ook naar streef om de nummer 1 in mijn vak te worden.”

“Ik vind het belangrijk dat klanten mij zien als een soort van veilige haven, waar ze terechtkunnen met al hun vragen, ideeën, bezorgdheden enzovoort. En dat ik hen steeds zal helpen indien mogelijk. Voor mij is het vooral belangrijk om duurzame relaties op te bouwen. Als we een bedrijf vandaag niet kunnen helpen, zal ik dat ook eerlijk zeggen. Voor mij staat vertrouwen steeds voorop. Misschien kruisen onze wegen elkaar opnieuw op een moment dat we vanuit Cronos aan de Leie wél iets kunnen betekenen.”

Wat de toekomst verder brengt is uiteraard nog een groot vraagteken maar Febe durft wel te dromen van doorgroeien. Haar ambitie en gedrevenheid zorgen ervoor dat ze in haar werk streeft naar perfectie en maken dat zij en Cronos aan de Leie steeds die extra mile gaan voor hun klanten.