We hebben in deze reeks al vaak gesproken met allerhande mensen die de stroom van Cronos aan de Leie mee bepalen, maar nu is het tijd om te praten met de man die aan het roer staat. Neal Van Maele helpt als managing partner om ons op koers te houden. Vanuit een passie voor sales probeert hij de toekomst van onze cluster mee vorm te geven.

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

"De Cronos Groep was actief op zoek naar iemand om het Cronos aan de Leie concept vorm te geven samen met Sam Bambust, het hoofd van Business Development bij Cronos. Na enkele gesprekken met Sam werd al snel duidelijk dat er zowel persoonlijk, inhoudelijk als zakelijk een klik was. Dankzij het lokale karakter voelde ik me meteen aangesproken. We besloten dan ook al snel om samen in zee te gaan en dit initiatief vorm te geven."

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

"Vooral een vorm van gedeelde visie en passie. Ik ben ook een West-Vlaming, en trots op wat we in deze regio in het verleden hebben kunnen verwezenlijken. Ik wil onze lokale bedrijven naar de toekomst toe een nieuwe serieuze boost geven en opnieuw in de verf zetten."

"Onze drijfveer is ervoor zorgen dat onze klanten (de mensen, hun organisaties en de regio's) kunnen werken en leven naar hun grootste potentieel. Dat doen we vandaag voornamelijk via digitisatie en digitalisatie. We moeten echter ook verder durven kijken, dus we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze streek te helpen groeien."

"We zijn zowat tegelijk met Sweet Mustard opgericht, en dat is geen toeval. We delen in grote mate hoe we onze bestaansreden in de praktijk willen omzetten. Die is gebaseerd op drie pijlers: ten eerste willen we talent cultiveren, ten tweede willen we een inspirerende community (zowel intern als extern) opbouwen, en ten derde willen we de business productiever en innovatiever maken."

"We werken ook beide met digitale oplossingen: Cronos aan de Leie zorgt end-to-end voor het volledige proces, en Sweet Mustard samen met de andere competence centers voor de praktische invulling. Al onze deelbedrijven helpen ons om de drie pijlers te verstevigen. De link was dus al snel gelegd."

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

"In het begin was ik voornamelijk bezig met commercieel werk, maar dat is de laatste tijd wat aan het veranderen. Vanuit een focus op business development ben ik nu aan het doorgroeien naar een meer overkoepelende rol, maar mijn passie blijft wel om rechtstreeks in contact te blijven met klanten."

"Ik merk dat ik veel energie put uit dat directe contact. Waar liggen onze klanten wakker van? Hoe kunnen we helpen om een antwoord te bieden op hun vragen? Hoe is de markt aan het evolueren? Ik ben dan ook het gelukkigst wanneer ik mee betrokken word in hun denkoefeningen en open kan communiceren. Onze derde pijler, het productiever en innovatiever maken van de business, is dan ook mijn persoonlijke favoriet."

"Die focus is altijd wel al deel van me geweest. Ik heb TEW (Toegepaste Economische Wetenschappen) gestudeerd, wat voor mij betekent dat je van alle markten wel een beetje thuis bent. Je leert er om snel een link te leggen met allerlei contexten en achtergronden. Als ik kijk naar mijn carrière tot nu toe, zie ik ook veel uiteenlopende industrieën. Dat helpt me om nu die productieve gesprekken te kunnen voeren met zo veel mogelijk klanten, en ook dat geeft veel voldoening. "

In welke wateren vaar je al eens vast?

"Wel, puur administratief werk ben ik sowieso geen fan van (lacht). Daarnaast leef ik vooral voor een grote mate van betrokkenheid. Als klanten me niet voldoende betrekken, dan heb ik het daar soms moeilijk mee. Uiteraard heeft niet iedereen de tijd, de motivatie of de klik om even intens en open samen te werken. Daar een juiste professionele plaats aan kunnen geven is niet altijd even makkelijk, maar onderdeel van een stukje persoonlijke groei."

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

"Op persoonlijk vlak wil ik graag de ambassadeur zijn van wat we doen, hoe we het doen en waarom we het zo doen. Daarnaast wil ik vooral het commerciële aspect van mijn job behouden. Noem het gerust de West-Vlaamse pragmatiek, maar ik vind dat contact nodig om te weten wat er speelt. Zo lang ik een vinger aan de pols kan houden en met mijn voeten op de (polder)grond kan blijven, ben ik tevreden!"

Ben je net zoals Neal gepassioneerd door vernieuwing in onze regio? Wil je graag mee schrijven aan het verhaal van Cronos aan de Leie? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om mee richting te geven! arrow-right-long