Bij Cronos aan de Leie werken een hoop jonge ondernemers, zij kijken op hun beurt op naar coach en ervaren rot in het vak: Rudi Maelbrancke. Een gevestigde waarde binnen ons team die zichzelf eerder Creative Digital Transformation Leader of Senior Delivery Manager noemt. Liefst van al plakt hij er simpelweg geen titel op en stuurt hij als een echte kapitein vrolijk doch pragmatisch dat jong geweld richting de toekomst.

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Ik ben een West-Vlaming dus dat is alvast een eerste stroming! (lacht) Meer to the point kom ik eigenlijk uit de bankensector en was ik al 25 jaar klant bij Cronos. Al van in de beginjaren dus! Op een bepaald moment sprak iemand bij Cronos me aan of ik interesse had om de switch te maken en dat heeft toch een vuurtje aangewakkerd.

Ik zag Cronos aan de Leie als een dynamische broeihaard voor fantastische ideeën om de West- en Oost-Vlaamse industrie aan te pakken. Ik heb ervaring binnen de service-industrie, maar had verder geen idee hoe pure industriële omgevingen eruitzagen op niveau van digitalisatie en wou daar wel in meegaan. Vooral het aspect van industrie 4.0 trok me over de streep. Banken zijn van nature uit met data bezig en gericht op digitale interactie met eindklant, een manier van denken waar de industrie nog veel van te leren heeft.”

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“In mijn laatste traject, voor ik effectief aan boord kwam, had ik net intensief samengewerkt met Cronos om een mooi project bij Argenta te realiseren. We richtten er een digitaal platform waar we trots op mogen zijn, want die bank is van vrijwel niets digitaal naar tweede plaats in België gegroeid qua bankapp. Toen voelde ik: dit wil ik vaker doen.

“Ik ben een Nestor vergeleken met de rest van de ploeg, maar mijn ervaring is de meerwaarde. Ik vind het fijn om pragmatisch een stuk realisme en betrokkenheid te kunnen creëren bij bedrijven en met mijn ervaring vertrouwen scheppen bij de klant.”

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

Mijn energie haal ik uit mensen in beweging krijgen om iets te realiseren. Mijn managementstijl is eerder gidsend en werken vanuit mijn kennis (expert). Ik zit graag tussen de mensen en denk met hen mee of help hen vooruit te kijken. Mijn input moet ervoor zorgen voor dat we met voldoende kennis en capaciteit zitten om op te leveren en dat doe ik graag. Het brengt me veel plezier als ik talenten een mooi resultaat kan helpen neerzetten.”

In welke wateren vaar je al eens vast?

“De valkuil van mijn manier van werken zit er vooral in dat ik weleens voorbij de berg durf piepen terwijl de rest van mijn team nog naar de berg zelf zit te kijken. Ik ben dan razend enthousiast, creatief en een out-of-the-box denker over hoe zaken opgelost kunnen worden (het komt wel goed), maar voor medewerkers kan dat heel oncomfortabel zijn. Voordeel blijft dat ik een goede helikopterview heb dus eens ik het goed gestructureerd krijg en ik het vertaald heb gekregen naar het team, gaat het super goed. Het hele agile incrementeel gebeuren helpt me daar zeker bij. We hebben kleine teams vol toegewijde mensen; die krijg je vlug genoeg mee.”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

“Er zijn bepaalde zaken die we nu voorbereiden en waar ik graag mee voort wil. Zo zetten we in op een guilds: Communities opzetten rond een bepaald thema, zoals architectuur, om kennis en ervaring binnen ons wijd landschap van Cronos-ondernemers te delen.

Cronos heeft een breed scala aan talenten in huis, verspreid over de verschillende ondernemingen met een specifieke technologische focus. Klanten verwachten dat wij totaaloplossingen bieden van idee tot draaiende fabriek. Dit vergt een organisatie die in staat is om onze diverse talenten samen met de klant naar een oplossing te sturen. Daar wil ik meer op inzetten.

Dat is voor klanten ook interessant, want vaak zien die door de bomen het bos niet meer en verliezen ze zicht op de mogelijkheden. Als ervaren rot ben ik daar dé geknipte persoon voor; ik kan de generaties die in aantocht zijn sturen en zorgen dat ze meer slagkracht verkrijgen door ze te verbinden.”

Rudi is dan wel een atypische manager, maar hij slaagt er telkens in om zijn team veilig aan wal te brengen en dat met schitterende resultaten. We hopen dat hij nog even vrolijk mag blijven doorvaren aan boord van Cronos aan de Leie!