Sam Steen kwam toen hij net was afgestudeerd in 2007 al eens piepen, maar ging toch eerst elders aan de slag. Afscheid nemen bestaat niet; in 2013 kwam hij terug aan land binnen Cronos. Sinds 2020 is het eindelijk zover en versterkt hij Cronos aan de Leie! Als managing partner van Noest, maar ook als aanspreekpunt in ons kernteam. Benieuwd naar zijn verhaal?

Welke stroming heeft je tot bij Cronos aan de Leie gebracht?

“Ik studeerde in 2007 af en kwam op sollicitatiegesprek terecht bij Jef (de Wit, nvdr). Toen ik vertelde dat ik eigenlijk elders kon starten, gaf hij me een duwtje in de rug, maar zei hij tegelijk dat hij hoopte me gauw terug te zien. In 2013 kwam ik effectief opnieuw naar Cronos en specifiek naar Kohera als accountmanager. Ik mocht daarnaast ook Cronosondernemerstraject volgen. De groeikansen die ik binnen Kohera kreeg (waarvoor nog eens dank aan Frederik Vandeputte & Koen Jacobs), wakkerden mijn ondernemersmicrobe aan.”

“In 2020 kon ik de goesting’ om mijn schouders te zetten onder een nieuw of jong initiatief niet meer tegenhouden. Toen ik Jef uiteindelijk aansprak, lachte hij: “Eindelijk, ik had jou hier al een tijd geleden verwacht!” De man kent me dus blijkbaar beter dan ikzelf (lacht). Hij zorgde dat ik ging praten met Neal Van Maele en Sam Bambust die me op hun beurt in contact brachten met Lander Bouten en Mike Seghers. Noest was toen net vanuit hun bedrijf, Sweet Mustard, opgericht, maar ze zochten nog iemand die de lead wou nemen. Voor mij was dat dé gouden kans waar ik op zat te wachten!”

Waarom ben je met Cronos aan de Leie in zee gegaan?

“Vooral de klik met de community hier en het feit dat ik binnen de Microsoftwereld zou blijven, trokken me aan. Er is in West-Vlaanderen nog zodanig veel rond te doen, maar ook al goede expertise rond verzameld; daar wilde ik mee verder. Ik zou Cronos aan de Leie graag referentie voor projectontwikkeling in de streek helpen worden, zowel vanuit mezelf als vanuit Noest. Daarom leggen we met Noest, onder andere, strategische linken in de vorm van nieuwe dochterbedrijven, samen met andere bedrijven van Cronos. Zo is CloudFuel uit de goeie samenwerking met Arxus geboren, hebben we met Roborana Roboest opgericht en bouwen we met Bluu mee aan Ways2Work. Als we al deze expertise blijven samenbrengen en ons lokaal talent aanboren, kunnen we prachtige dingen doen.”

Wanneer voel jij je als een vis in het water op je werk?

“Mij gaat het er vooral om een positieve impact te hebben op mensen en ze zich goed te laten voelen binnen onze community. Ik zie ze graag de beste versie van zichzelf worden. Dat bewerkstelligt trouwens dat onze klanten ook steeds beter geholpen worden. Ik vind het belangrijk dat we goed omspringen met elkaar en het aanwezige talent koesteren en waarderen. Daarom zorg ik er met plezier voor dat er leuke en verbindende activiteiten worden georganiseerd, maar toon ik vooral graag aan onze teams dat ik er voor hen ben. Als er een moeilijk gesprek nodig is met een klant omdat er geen match is met onze consultant, bijvoorbeeld, bloedt mijn saleshart een beetje. Toch zal ik altijd opkomen voor onze mensen en sta ik in voor hun welzijn. Ik merk dat ze daar dankbaar voor zijn en dat moedigt me alleen maar aan om die koers verder te zetten.”

In welke wateren vaar je al eens vast?

“Ik word weleens ongeduldig wanneer ik merk dat mensen niet oprecht zijn. Het betert met ouder worden, maar ik kan er nog altijd niet goed tegen. Vanuit Noest hebben we ook bewust een cultuur gecreëerd waarin het duidelijk is dat complimenten op tijd worden gegeven voor goed werk, maar dat fouten ook meteen worden toegegeven. Het is niet meer dan menselijk om eens iets volledig verkeerd te doen dus ik zou daar nooit boos om worden. Kom er echter voor uit en veeg niets onder de mat.”

“De zaken mogen voor mij vooruitgaan. Soms ben ik ook op dat vlak ongeduldig. Ik denk wel dat het tegelijk een sterkte is, want die drive heeft me immers gebracht waar ik nu ben. Ik ben niet zo snel tevreden met de status quo en breng het geheel liefst continu naar het volgend niveau. Langs de andere kant kan ik me voorstellen dat mijn passie vermoeiend kan zijn voor anderen dus ik probeer mezelf soms wat in te tomen. (lacht)”

Welke zeeën hoop je nog te kunnen bevaren bij Cronos aan de Leie in de toekomst?

We zijn nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is met Cronos aan de Leie dus ik wil mijn steentje bijdragen om ons nog sterker op de markt te positioneren. Onze ambities zijn niet mals; we willen verdubbelen in aantal, een nieuw kantoor oprichten (een lokaal landmark als het ware) en nog veel meer. Vanuit Noest wil ik daar graag mee aan bouwen.”

Anderzijds trek ik ook al zelf initiatieven zoals onze Bruggenloop onlangs of de Agile Kitchen aan de Leie binnenkort. Ik ben één van de aanspreekpunten binnen onze community en ik probeer zo veel mogelijk te blijven organiseren om de lijm die ons samenhoudt te verstevigen. Natuurlijk zie ik ook wel dat de wereld verandert en dat de onzekere tijden lang niet voorbij zijn, maar vanuit onze filosofie van de groep blijven wij pragmatisch en proberen we liever iets uit – dat desnoods mislukt – dan dat we angstvallig niets doen. Oltegoare, dat is onze slagzin en dat zal ze volgens mij lang blijven. Samen staan we sterk.”

Geïnspireerd door het verhaal van Sam en zin om ook mee aan het verhaal te komen timmeren? Neem dan zeker, geheel vrijblijvend, contact met ons op; we leren je graag kennen! arrow-right-long