Dewulf, DAE Studio’s en Cronos stappen in ‘toegevoegde realiteit’

Dewulf, DAE Studio’s en Cronos aan de Leie dienden samen een Quick Win-project in bij de POM West- Vlaanderen. Zij krijgen financiële steun om hun innovatieve technologie te testen op haalbaarheid en schaalbaarheid. Quick Wins kadert in de werking van de Fabrieken voor de Toekomst.

Augmented Reality (AR) voor productafstelling, remote maintenance of opleiding

Dewulf NV, DAE Studio’s (spin-off van Howest) en IT-specialist Cronos slaan met het oog op Industrie 4.0, de handen in elkaar rond een nieuw innovatief project: het gebruik van Augmented Reality (AR) voor productafstelling, remote maintenance of opleiding.

Dewulf nv, producent landbouwmachines, wil zijn digitale strategie baseren op het Digital Twin-concept. Een digital twin is een digitaal evenbeeld van een element dat in werkelijkheid bestaat.

Het is een combinatie van allerlei kenmerken van een machine, de CAD-versie van een machine, maar ook van de Internet of things (IoT)-data. Door een digital twin op te bouwen van elke verkochte machine, kan Dewulf zijn klanten nog beter dienen. Ook het onderhoud van machines wordt dankzij AR van op afstand nog beter gedocumenteerd.

Via AR wil Dewulf de dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen. CAD-tekeningen worden als een virtuele laag bovenop een bestaande machine geplaatst.

Dewulf2

Visualisatie - IoT - AR in industriële context

DAE Studio’s, het accelerator-programma van de afdeling Digital Arts & Entertainment van Howest, heeft expertise in het visualiseren van 3D-modellen voor virtual en augmented reality. Via Game Engines worden CAD-modellen perfect gevisualiseerd in een virtuele wereld. Cronos aan de Leie NV heeft de nodige expertise in het combineren van IoT en AR in een industriële context.

“Via AR wil Dewulf de dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen.”

Als eerste fase van het Quick Win project werd er een ‘proof of concept’ uitgewerkt om Dewulf in staat te stellen vanuit CAD-modellen een digital twin op te bouwen voor enkele machines.

Meer weten over AR/VR en IoT en wat het voor jou kan betekenen? arrow-right-long