Vandewiele is een wereldspeler op vlak van textielverwerking. Ze ontwerpen, ontwikkelen en produceren allerhande materiaal voor heel wat industrieën. Dat gaat van vloerbedekking en kleding tot linnen en textiel voor zowel thuisgebruik als industriële verwerking.

Op de Textile & Garment Technology Exhibition Fair in Barcelona, een van de grootste beurzen ter wereld voor de textielhandel, wou Vandewiele een indruk nalaten bij de bezoekers. Onze experten hielpen hen met een VR-ervaring die hun vernieuwde extrusiemachine tentoonstelde.

De machine

Dankzij virtual reality was het voor de bezoekers mogelijk om als het ware door de extrusiemachine te wandelen. Omdat die zo’n drie verdiepingen telt, is dat een indrukwekkende ervaring. De machine gebruikt die ruimte om van polymeerpellets spoelen met garen te maken. Op de bovenste verdieping worden de pellets gesmolten, in het midden worden ze gebundeld, en onderaan de machine worden die bundels gebruikt om op drie spoelen simultaan garen te spinnen. De vernieuwde machine kan dat proces bovendien in drievoud simultaan uitvoeren.

Onze aanpak

Vandewiele leverde ons 3D-tekeningen in CAD formaat aan om aan de slag te gaan. Ons team gebruikte die tekeningen om de machine tot in de puntjes virtueel na te bouwen en het volledige verwerkingsproces te animeren.

Bezoekers kregen de keus uit drie perspectieven om die animatie te bewonderen, waar ze op elk moment tussen kunnen veranderen met behulp van controllers. Het eerste perspectief toont de machine in z’n geheel. Het tweede perspectief focust zich op de platformen, waar bezoekers op elk niveau onderdelen kunnen openen om van dichtbij een blik te werpen op de werking van de machine. Tenslotte programmeerde ons team een doorsnede van het smeltend gedeelte voor pellets bovenaan, zodat bezoekers ook daar een kijkje kunnen nemen.

Het resultaat

Dankzij de VR-ervaring kan Vandewiele de machine op een interactieve manier introduceren bij klanten zonder ze bloot te stellen aan risico’s. Uiteraard is zo’n virtuele machine ook makkelijker te transporteren. Dit was de eerste samenwerking tussen Cronos aan de Leie en Vandewiele, en we zijn beide trots op het resultaat!

Ben je ook op zoek naar een manier om VR deel uit te laten maken van jouw organisatie? We staan je met alle plezier bij! arrow-right-long